Gemeente Alphen verspreidt gemanipuleerde visualisaties

Volgende week moet een keuze worden gemaakt tussen een station of een halte voor de trein in Hazerswoude-Rijndijk. Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan de Rijn heeft nog steeds een voorkeur voor een omlegging van de Gemeneweg in westelijke richting. Om haar voorkeur te ondersteunen heeft ze visualisaties laten maken.

Na onderzoek van een aantal deskundigen uit Hazerswoude-Rijndijk blijken deze flink gemanipuleerd. “Het bovenaanzicht van de variant van de gemeente is 17% gekrompen en die van de burgerwerkgroep is juist 19 % opgerekt. We zitten dus plaatjes te vergelijken die voor 36% onderling niet kloppen” aldus Henk Molenaar van de Burgerwerkgroep. Inmiddels heeft de gemeente haar fout toegegeven met een slap argument van “het zijn maar visualisaties en geen ontwerptekeningen”.

pb-2016-09-10-1
Variant 5 van de gemeente: het hart van de rotonde hoort volgens de technische tekeningen op de gele lijn te liggen (ca. 35 m verder)
 

Ook de aanzichten van de viaducten zijn gemanipuleerd “de plaatjes van de gemeentevariant zijn allemaal lager afgebeeld en met fraai groen gras op de taluds ingekleurd, terwijl de afbeeldingen van de alternatieve variant met veel beton, te hoog en met smalle doorgangen zijn afgebeeld”. Het college van B&W bewandelt met deze visualisaties wel een zeer bedenkelijk pad.

pb-2016-09-10-2