Geef uw mening over het station!

Er komt een station bij de Gemeneweg in Hazerswoude-Rijndijk en er gaan ook meer treinen rijden. Er zijn verschillende varianten voorgesteld voor de inpassing van dit station in de omgeving.

De Burgerwerkgroep stelt veiligheid voorop met tunneltjes voor fietsers en voetgangers, één onder het spoor door en één onder de Gemeneweg. De Gemeneweg blijft zoals hij is.

Het college van B en W van Alphen vindt een spoorwegovergang zonder tunneltjes veilig genoeg. Bij hun variant komt er een slinger in de Gemeneweg om het station heen. Fietsers en voetgangers blijven zowel het spoor als de Gemeneweg gelijkvloers kruisen.

B & W geven het geld liever uit aan een mooi stationsplein dan aan een fietstunneltje voor extra veiligheid voor fietsers en voetgangers. Maar de gemeenteraad moet in december nog een keuze maken.

Waar zou u voor kiezen?
Geef uw mening door hieronder een korte vragenlijst te starten. Het invullen kost niet meer dan één minuut. Start de vragenlijst door op de groene knop te klikken:

De peiling is afgesloten

Reacties

  1. Frans Pannebakker schreef:

    wij moeten bijna dagelijks met fiets en auto de spoorlijn passeren.
    Wij vinden het daarom belangrijk dat veiligheid voorop staat. Maar ook een vlotte doorstroming van alle vormen van verkeer en dan met name voor fietsers en voetgangers in een goed verlichte tunnel.Wij zijn er van overtuigd dat een tunnel de beste oplossing is.

  2. J. Bouwmeester schreef:

    het zonde voorwaarden verbinden van dd veiligheid aan een tunnel vind ik onjuist. In technische zin gaat dit mogelijk op voor de veiligheid van het langzame verkeer, maar dat geldt ook voor een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Echter de praktijk leert dat zich in minder gebruikte tunneltjes in avond en nachturen en bij slechte weersomstandigheden hangplaatsen ontstaan waardoor mensen daar vooarl in eenzame uren niet meer langs durven en alsnog niet bestaande en onveilige routes in de open lucht zoeken. Dus tunnels prima, maar dan op voorwaarde van goed overzichtelijk en verlicht.

Reacties zijn gesloten.