Beslissende raadsvergadering op 17 december

Op 17 december 2015 beslist de gemeenteraad van Alphen a/d Rijn over het station in Hazerswoude-Rijndijk. Dan besluiten de raadsleden welke variant het moet worden. Het College van B&W heeft al aangegeven een voorkeur te hebben voor variant 4 met gelijkvloerse kruisingen en een slinger om het station heen. De Burgerwerkgroep vindt dat de raad moet kiezen voor haar veiliger variant 1A.

De raadstukken zijn al beschikbaar. U kunt ze vinden op de website van de gemeente Alphen a/d Rijn. Onderstaande link brengt u rechtstreeks naar deze stukken:
Raadstukken

De Burgerwerkgroep is van mening dat een belangrijk stuk ontbreekt in deze lijst. Het is een rapport van ProRail over de veiligheid van de spoorwegovergangen op het traject. Uit het rapport blijkt dat de veiligheid van de spoorwegovergang in Hazerswoude-Rijndijk afneemt als gekozen wordt voor de voorkeursvariant van B & W. De Burgerwerkgroep heeft dit rapport alsnog toegestuurd aan de raadsleden.

Wilt u dit rapport zelf lezen? Dat kan. De volledige versie van het rapport bevat de analyse voor alle spoorwegovergangen op het hele traject. U opent het rapport door hieronder te klikken:
Volledige rapport

De Burgerwerkgroep heeft ook een verkorte versie gemaakt. Die beperkt zicht tot de situatie in Hazerswoude-Rijndijk. Ook bevat deze versie commentaar van de Burgerwerkgroep (in het groen). U opent deze verkorte versie door hieronder te klikken:
Ingekort rapport

Reacties

 1. M. Zuidwijk schreef:

  Ik stem voor de A1 variant van de BWG.

 2. M. Zuidwijk schreef:

  Ook mijn stem voor de A1 variant van de BWG.

 3. Addy Poleij schreef:

  Altijd veiligheid voorop…
  Zeker gezien het gedrag van de huidige tijd!!

 4. Nico van Zutphen schreef:

  Ik kies voor de variant van de Burgerwerkgroep. Veiligheid voor alles!

Reacties zijn gesloten.