Foute berichtgeving in Alphens Nieuwsblad

“Enkelspoor station Hazerswoude”. Dat was de kop van een bericht in het Alphens Nieuwsblad van donderdag 29 oktober 2015. De strekking van het bericht was dat de spoorlijn tussen Alphen en Leiden niet wordt verdubbeld. En de gemeenteraad zou daar boos over zijn. Het was een “onaangename verrassing”.

alphens-nieuwsblad2

Het is een merkwaardig bericht. Er wordt immers wel gestudeerd op een mogelijke verdubbeling van het spoor, maar een besluit daarover is nog niet genomen. Hoe zit dat dan met het bericht in het Alphens Nieuwsblad? Volgens dit bericht zou deze mededeling door ProRail zijn gedaan tijdens een Ronde Tafel van de gemeenteraad. Maar er is in de afgelopen dagen helemaal geen Ronde Tafel geweest.

Om duidelijkheid over dit bericht te krijgen heeft de Burgerwerkgroep contact opgenomen met de redactie van het Alphens Nieuwsblad. En wat bleek? Er was door de krant een fout gemaakt. Het verkeerde stukje was op de voorpagina terecht gekomen. De schrijver van het bericht (Eveline Verhoeve) had kennelijk per ongeluk een verkeerd bericht naar de krant gestuurd. Het was een oud bericht en niet een nieuw bericht over een persconferentie van wethouder Hoekstra. Ook de provincie bevestigde dat dit niet een actueel bericht was, maar dat het vermoedelijke ging over de Ronde Tafel van 21 mei 2015. Dat is al weer vijf maanden geleden. En kennelijk was het bericht niet door de redactie van de krant gecontroleerd.

Het blijft dus oppassen met de berichtgeving in de media.

Reacties

  1. Marijke van Huizen schreef:

    ik begon al aan mij zelf te twijfelen …. had ik iets gemist???

Reacties zijn gesloten.